Андрий Лунин безспорно бе супергероят на Реал Мадрид при победата над Манчестър Сити, която прати белия балет на полуфинал в Шампионска лига. Украинският вратар направи осем ключови спасявания в мача, а след това хвана и две дузпи на съперника. Той обаче показа скромност, заявявайки, че колективът е бил най-добрият играч на "лос бланкос".
"Съотборниците ми положиха огромни усилия. Не мога дори да си представя, че мога да тичам така и 20 минути. Но пак съм много изтощен. Това е първият подобен мач в моята кариера, бяха наистина трудни 120 минути. Много благодаря на отбора, който тичаше и се бореше за всяка топка и във всяка точка на терен. Беше невероятно преживяване.
 
Бяхме подготвени кои играчи на Сити ще изпълняват дузпи, само в един случай ни изненадаха. В тактиката ми влизаше да остана неподвижен при един от ударите. Избрах този на Бернардо и за щастие имах късмет.
 
В такива мачове човек трябва да страда. Не можете да имате топката през цялото време, не можете винаги да сте най-добрият отбор на терена. Най-добрият играч на мача бе колективът. Говорим за всички играчи и треньори. Всички направихме правилния избор”, заяви щастливият Лунин.