Реал Мадрид остава най-скъпият футболен клуб в Европа според доклада на компанията за финансови и консултантски услуги KPMG. Анализаторите на фирмата изчисляват стойността на 32-а най-богати отбора на Стария континент, въз основа на техните годишни финансови отчети, стойността на играчите им и популярността в социалните мрежи.

Реал Мадрид оглавява подреждането за четвърта поредна година с оценка от 3,184 милиарда евро. Манчестър Юнайтед се котира на 2,883 милиарда евро и вече е втори, измествайки Барселона. Каталунците падат до третата позиция с 2,814 милиарда евро.

Байерн е класиран четвърти с 2,749 милиарда евро, а Ливърпул пети с 2,556 милиарда евро. Английският шампион Манчестър Сити се нарежда шести с 2,483 милиарда евро. Осмият ПСЖ пък може да се похвали с висок сумарен ръст на стойността си от седемте години след първия доклад на KPMG, скачайки със 153 процента до 2,132 милиарда евро. Опитният ляв бек на Реал Мадрид Марсело е амбициран да спечели пети трофей от Шампионската лига с кралския клуб. 34-годишният бразилец отказа да разкрие дали ще остане на „Сантиаго Бернабеу“ и през следващия сезон, като само подчерта, че вече е оставил името си в клубната история и това няма да се промени от обстоятелството дали ще си тръгне, или още остане. 

„Този сезон е страхотен и заслужаваме да бъдем тук. Щастлив съм и искам да спечеля още един трофей от Шампионската лига с Реал Мадрид. Моето бъдеще? Ще говорим след финала. Всеки знае каква е моята любов към клуба на живота ми. Сега няма да казвам нищо за бъдещето си. Направих история тук и тя няма да се повлияе от това дали ще остана, или не. Дадох всичко и ще продължа да го правя. След финала ще видим какво ще стане", заяви Марсело.

"Карим Бензема е нашият лидер. Всички познаваме неговите качества. Не става дума само за този сезон. С неговия характер и представяне той вече помогна на отбора много. Дори няма нужда това да се обсъжда. Той играе много привлекателен футбол“, добави бразилецът.