Демократичните задължения имаха предимство пред спортните за футболиста Марсело днес, след като защитникът на Реал Мадрид беше селектиран да работи в избирателна секция по време на регионалните избори в Мадрид.

Избран от градските власти като резервен наблюдател, Марсело докладва за работа в началото на деня в избирателна секция в предградието Ла Моралеха.

Той беше изпратен да си ходи няколко минути по-късно, съобщава вестник "Марка", след като главният наблюдател е пристигнал в секцията. Така Марсело ще може да пътува с Реал до Лондон за полуфиналната среща-реванш от Шампионската лига в сряда срещу Челси.
Марсело игра като титуляр за Реал в първия полуфинален мач с Челси, завършил 1:1 на 28 април.

Марсело е бразилски национал, но притежава и испански паспорт от 2011 година, което е обичайно за южноамериканците в Ла Лига, тъй като има ограничения за броя на играчи извън ЕС.

Всички с испанско гражданство в избирателния списък подлежат на призоваване да работят в избирателни секции в деня на изборите, за което получават заплащане от 65 евро и са длъжни да се явят, освен ако не представят обстоятелства, които ги възпрепятстват.
Реал поискаа Марсело да бъде освободен от задълженията си заради мача на Челси, но молбата им беше отхвърлена.

Той и останалата част от отбора ще летят за Лондон днес.

Футболисти да бъдат призовани в изборния процес не е необичайно в Испания. Вратарят на Леванте Айтор Фернандес бе включен резервен списък по време на изборите през 2019 година, но не се яви с извинението, че неговият отбор играе с Атлетик Билбао в деня на изборите.

Подобен беше и случаят с Иняки Уилямс от Атлетик Билбао, който също не се яви в избирателната секция през 2015 година заради мач срещу Леванте.