Устремилият се към титлата в Испания Реал Мадрид посреща актуалния английски и европейски шампион Манчестър Сити в първи страхотен сблъсък от ¼-финалите в Шампионската лига. Срещата на стадион „Сантиаго Бернабеу“ в Мадрид стартира в 22:00 часа и на сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от нея.

В испанската столица Реал ще търси реванш за загубата от Манчестър Сити в полуфиналите на миналогодишното издание на турнира. Тогава първият мач в Мадрид завърши при равенство 1:1, но на реванша „гражданите“ отвяха именития си съперник с 4:0. „Лос бланкос“, които на 1/8-финалите победиха германския РБ Лайпциг с общ резултат от 2:1, не показват особено силна игра, но крачат уверено към титлата в Испания и както винаги е страшилище в Европа.

През този сезон Сити също не са чак толкова впечатляващи, макар че все още имат шанс да повторят историческия си требъл от миналата кампания. Тимът на Хосеп Гуардиола е на точка от върха във Висшата лига, а също така продължава и на ½-финалите във ФА Къп. В предишния кръг „гражданиет4 отстраниха датския Копенхаген с общ резултат от 6:2.

Старши треньорът на Реал – Карло Анчелоти няма да може да разчита единствено на дълготрайно контузените Дейвид Алаба и Тибо Куртоа, докато Дани Себайос е под въпрос.

„Много е важно да бъдем на върхово ниво, психическият аспект е много важен. Имахме време да се приготвим за този мач, подготвени сме много добре. Уверен съм, че ще дадем всичко от себе си и че имаме качествата да се противопоставим“, сподели Анчелоти на пресконференцията в понеделник.

За Ман Сити аут са Кайл Уокър и Нейтън Аке, които дори не са пътували заедно с отбора за Мадрид и няма да бъдат на разположение на мениджъра Хосеп Гуардиола. Йошко Гвардиол обаче ще бъде на линия за шампиона на Англия. Отсъствието на Уокър е тежък удар за „небесно-сините“, тъй като това прави опазването на Винисиус Жуниор значително по-трудно.


22:00 часа | РЕАЛ МАДРИД – МАНЧЕСТЪР СИТИ

Шампионска лига, ¼-финал, първи мач

Главен съдия: Франсоа Летесие, Франция

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“, Мадрид, Испания


Вероятни състави на двата отбора:

РЕАЛ МАДРИД (4-3-1-2): Андрий Лунин – Даниел Карвахал, Орелиен Чуамени, Антонио Рюдигер, Ферлан Менди – Федерико Валверде, Едуардо Камавинга, Тони Кроос – Джуд Белингам – Родриго, Винисиус Жуниор

Старши треньор: Карло Анчелоти

МАНЧЕСТЪР СИТИ (4-2-3-1): Едерсон – Мануел Аканджи, Рубен Диаш, Джон Стоунс, Рико Люис – Родри, Бернардо Силва – Фил Фодън, Кевин Де Бройне, Жереми Доку – Ерлинг Халанд

Мениджър: Хосеп Гуардиола