Марко Асенсио все по-често дава воля на творчеството си по терена. Той се настани между "големите риби" още след пристигането си от Майорка през лятото на 2016-а и за две години се превърна в много важен детайл от състава на "белите".

В по-голяма част от миналия сезон Асенсио започваше като резерва, но представянето му, когато бе на терена, бе шеметно. Скоростта, дрибъла, обработката на топката, ударът - тези елементи, често изведени до съвършенство от Марко Асенсио, кръстен на великия холандец Марко ван Бастен.

След напускането на Роналдо Асенсио остава единствено в конкуренцията на своя добър приятел Иско и разбира се, в идейните планове на треньора Жулен Лопетеги. Когато Реал играе с 4-3-3, Асенсио е титуляр, когато нападателите са под формата на "обърнат триъгълник" Иско е човекът зад Бензема и Бейл.

При успеха над Рома (3:0) Асенсио започна от пейката, но все пак влезе след час игра. Нападателят не успя да се разпише срещу "вълците", но един миг в 79-та минута бетонира космическия талант на играча.

След пас на Иско в наказателното поле, Асенсио бе с гръб към вратата на реши просто да поеме с обръщане с левия крак и да се озова сам срещу вратаря. Миг след това Асенсио стреля в далечния на себе си ъгъл, но Робин Олсен извади в корнер.

Марко добави още магия, след като реши да отправи удар, обръщайки главата си на другата страна в стил Лаудроп.

Изпълнението бе върховно, но късметът не успя да покрие играча на Реал в опита му да отбележи един от "най-луксозните" голове в модерната история на надпреварата.