Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема в момента е петият голмайстор в историята на Шампионска лига със своите 55 отбелязани попадения. Логично изглежда следващата му цел да бъде да измести неговия бивш съотборник Рууд ван Нистелрой, който има 56 гола в турнира и заема четвъртото място при реализаторите. Трети в списъка е Раул Гонсалес Бланко със 71 гола, но поне към момента той изглежда недостижим за французина.

Бензема дебютира в Шампионска лига през 2005 година с гол във вратата на Розенборг. Оттогава той не е пропуснал да вкара в нито един сезон. Неговият личен рекорд е седем гола през сезон 2011/12.

Карим Бензема обаче няма същата успеваемост във финалите на Шампионска лига. До този момент той е взел участие в три финала като титуляр, в този в Киев може да се окаже четвъртият му. В нито един от трите финала, в които е играл, Бензема не е успял да вкара гол. Той е единственият нападател в историята на Шампионска лига с подобен негативен рекорд от създаването на турнира през 1992 година.

Девет нападатели са взели участие в три финала или повече от Шампионска лига. Кристиано Роналдо е взел участие в пет финала, в които е отбелязал 4 гола. Лионел Меси и Фернандо Мориентес са участвали в по 4 финала, в които аржентинецът е отбелязал 2 гола, а испанецът има едно попадение на своята сметка. С по три финала в Шампионска лига са шест нападатели – Масаро (2 гола), Раул (2 гола), Индзаги (2 гола), Самюел Ето‘о (2 гола), Рууни (1 гол) и Бензема, който няма отбелязано попадение.

Със съдействието на SPORTRESPECT.COM