На колене и с поглед към към небето, крещейки от радост и облекчение. Така завърши паметната вечер за Андрий Лунин на "Етихад" в Манчестър. 
 
Да си вратар е доста рисковано - успехът е сведен до минимум, а провалът е неизбежен. Почти като ходене по въже. Лунин пристигна в Манчестър с тягостния спомен от грешката при първия гол на Сити на "Сантяго Бернабеу". Беше се провалил, знаеше го. Така че беше време за изкупление. Или по-скоро за отмъщение.

Мнозина се питаха преди реванша дали Лунин е вратар за големите мачове. Не и Карло Анчелоти. И украинецът оправда напълно доверието му. Направи невероятен мач и безспорно бе героят за "лос бланкос". По време на редовното време и продълженията спря всичко или почти всичко. Направи осем решаващи спасявания, предаде се само пред удара от упор на Де Бройне, но той беше невъзможен за отразяване. А какво да кажем за другите му изяви - 47 паса и 70 намеси (най-много в отбора). 

Кулминацията дойде при дузпите: Модрич пропусна и Реал тръгна към пропастта. В този момент Белия балет спешно се нуждаеше от герой... и той се появи - като светлина в небето. Хвана ударите на Бернардо Силва и Матео Ковачич и изстреля "кралете" на полуфиналите в Шампионска лига.

Антонио Рюдигер бе другият герой на Реал Мадрид. Играта на германеца беше изключителна до лошото му изчистване 15 минути преди края, което прати мача в продължения. И тази грешка обаче не разклати Рамбо, както го наричат в отбора. Когато дойде ред на дузпите, Рюдигер сам изяви желание да бие петата, която обикновено е решаваща. Въпреки че очакванията бяха някой измежду Валверде, Браим Диас или Камавинга да я изпълни. Не трепна и вкара. А после се затича към Лунин и съотборниците си в една паметна нощ за милиони фенове на Реал Мадрид.