Спортният директор на Пари Сен Жермен Антеро Енрике бе поредният човек от щаба на френския гранд, който се оплака от съдийството по време на  първия осминафинал за Шампионската лига срещу Реал Мадрид. „Белите“ победиха с 3:1 на своя „Сантиаго Бернабеу“, а след срещата президентът на клуба Насер Ал-Келайфи, както и наставникът Унай Емери видяха тенденция в действията на арбитъра.

Дни преди реванша на „Парк де Пренс“ шефът направи коментар в тази насока, връщайки се на събитията от февруари в испанската столица.  Антеро квалифицира случилото се като „липса на уважение към Париж и към Франция“.

Реваншът между ПСЖ и Реал Мадрид е на 6 март от 21.45 часа.

„Не беше мач футболисти срещу футболисти. Имаше влияние отвън. Не искам да продължавам, защото може някой да го приеме като извинение. Но всички го почувствахме така. За мен това е липса на уважение към Париж, към Франция…“, каза Антеро Енрике.

„Разбира се, че липсата на Неймар е лоша за нас. Той е най-добрият на терена в целия свят. Но може да ни помага и отвън. Със своя дух, посредством връзката, която има с останалите си колеги, с феновете, с клуба…Въпреки че няма да на терена, ние знаем, че ще бъде с нас“, добави спортният директор.

Припомняме, че бразилецът изкълчи глезен и счупи костица в ходилото. След обстойни тестове, стана ясно, че е нужно нападателят да се подложи на операция.

Неймар вече е изписан, ще се възстановява в имението си 

Що се касае до многото слухове, че Унай Емери няма да запази поста си, особено след елиминация от страна Кралския клуб, шефът каза: „Не е тема, която да коментирам сега. Той и аз сме взели решение да говори след края на сезона за тези неща“.

Операцията на Неймар е преминала успешно