Тази вечер предстоят първите мачове от втория кръг в Шампионската лига. Безспорно фокусът на вниманието ще бъде в Мьонхенхладбах, където Борусия приема Реал Мадрид. На старта Белия балет допусна изненадваща загуба с 2:3 у дома от Шахтьор Донецк, но броени дни след това спечели с 3:1 дербито с Барселона. Успехът на "Камп Ноу" със сигурност е върнал увереността в отбора на Зидан, който ще трябва да наваксва изгубеното у дома. 
В другия мач от група В Шахтьор е домакин на Интер.
 
Шампионът Байерн Мюнхен започна впечатляващо с победа 4:0 над Атлетико Мадрид в група А. Сега баварците гостуват на Локомотив Москва в опит да запишат нови три точки в актива си. В същото време "дюшекчиите" нямат право на нова грешка в домакинството си на РБ Залцбург.
 
Любопитен ще е и сблъсъкът между Марсилия и Манчестър Сити на "Велодром". Другата среща в група С пък е между Порто и Олимпиакос.
 
В група D може да видим и българско участие, ако Божидар Краев получи шанс да играе за Мидтиланд. Датският тим гостува на Ливърпул и ще се опита да заличи лошото представяне в първия кръг, когато падна тежко у дома с 0:4 от Аталанта. В другия сблъсък в групата италианският тим приема Аякс.
 
 
ШАМПИОНСКА ЛИГА, 2 кръг:
 
От 19:55 часа:
 
Локомотив Москва - Байерн Мюнхен
 
Шахтьор Донецк - Интер
 
От 22:00 часа:
 
Алетико Мадрид - РБ Залцбург
 
Борусия М - Реал Мадрид
 
Порто - Олимпиакос
 
Марсилия - Манчестър Сити
 
Ливърпул - Мидтиланд
 
Аталанта - Аякс