25 мача без загуба. Това е статистката на Реал Мадрид в груповата фаза на Шампионската лига в последните години у дома.

Тази вечер "Кралете на Европа" излизат срещу Рома в първия си мач от Група "G" на тазгодишната надпревара. Реал ще опита да защити трите си последователни трофея на Европа в последните три сезона, но вече без треньора Зинедин Зидан и мегазвездата Кристиано Роналдо.

Статистиката в домакинските мачове на Реал обаче е изключително благоприятна за тима. "Белите" нямат загуба на "Сантиаго Бернабеу" в групите на турнира от 21 октомври 2009г., когато допуснаха поражение от Милан с 2:3, а участник в онзи двубой за италианците бе легендарният бразилец Роналдиньо.

След загубата от Милан изминаха цели 3256 дни, 25 домакински мача без загуба за Реал - 21 победи и 4 равенства, 80 вкарани гола и 18 допуснати. Дошъл ли е денят за прекратяването на тази поредица?

Алешандре Пато бе героят за "росонерите" с две попадения (66', 76'), а веднъж се разписа и Андреа Пирло. За Реал точни бяха Раул (88') и Ройстън Дренте (76'). Кристиано Роналдо не успя да играе поради травма, след като по-рано през лятото осъществи трансфер от Манчестър Юнайтед зад над 95 млн. евро.

Реал обаче не пази добри спомени от мачовете с Рома, след като през сезон 2007/2008г. "джалоросите" отстраниха "балета" в осминафиналите на надпреварата след успех на Бернабеу" с 2:1 и общ резултат 4:2.