Селтик приема Реал Мадрид в един от най-интересните мачове от първия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Двубоят е днес от 22:00 часа и ще се излъчва на живо по MAX Sport 4, а на сайта Gong.bg ще проследим най-интересните моменти от мача минута по минута.


"Детелините" се завръщат на голямата сцена за първи път от 2017 година. Първият им съперник обаче е повече от неудобен, след като шотландският гранд ще трябва да се изправи срещу миналогодишния носител на трофея Реал Мадрид. 

От лагера на домакините личи оптимизъм преди днешния сблъсък с "кралския клуб". Двата отбора не са играли един срещу друг от полуфинала за КЕШ през 1980 години. Селтик печели първата среща с 2:0, но испанския гранд прави обрат след 3:0 у дома. 

В момента възпитаниците на Анте Постекоглу се намират в добра форма, след като през уикенда разбиха с 4:0 големия съперник Рейнджърс. Отборът се намира в серия от 38 мача без загуба в първенството. 

В същото време обаче Реал Мадрид иска да даде сериозна заявка, че може да защити трофея си и се надява да тръгне с убедителна победа тази вечер. Наставникът на тима Карло Анчелоти няма сериозни проблеми около своя състав. Той няма да може да разчита на Хесус Вайехо и Алваро Одриосола, които така или иначе не са сред основните му футболисти. 

Ето и съставите на двата отбора:

Селтик: 1. Джо Харт, 11. Лиел Абада, 17. Жота, 6. Мориц Йенц, 20. Картър-Викърс, 42. Калъм МакГрегър, 33. Матю О'Райли, 3. Грег Тейлър, 11. Рео Хатате, 88. Йосил Юранович, 7. Йоргос Якумакис

Старши треньор: Ангелос Постекоглу

Реал Мадрид: 1. Куртоа, 4. Дейвид Алаба, 3. Едер Милитао, 23. Ферлан Менди, 15. Фредерико Валверде, 2. Дани Карвахал, 10. Лука Модрич, 18. Орелиан Чуамени, 8. Тони Кроос, 20. Винисиус Жуниор, 9. Карим Бензема

Старши треньор: Карло Анчелоти

Стадион: Селтик Парк

Главен съдия: Сандро Шерер