Заелият трето място в тазгодишната кампания в Ла Лига Реал Мадрид отрече информациите за призива на мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино, че „шпорите” не могат да се подготвят на тренировъчните игрища на „кралския клуб” – Валдебебеас.

Именно в испанската столица ще се проведе финалния мач в Шампионската лига, където тимът от Северен Лондон ще се бори с вицешампиона на Англия Ливърпул. Мачът е на 1-и юни и ще се играе на „Уанда Метрополитано”.

„Реал Мадрид е изненадан от демонстрираното мнение от мениджъра на Тотнъм Хотспър Маурисио Почетино, който предяви желание неговият тим да остане в „Сиудад Реал Мадрид”, за да се готви за финала в Шампионската лига”, стартира становището на „лос меренгес”.

Към този момент Тотнъм се подготвя в базата си в Северен Лондон, докато Ливърпул е на лагер в Марбея. Изказването на Почетино дойде пред радио „El Partidazo de Cope”, където аржентинският специалист довери, че лично президентът на 13-кратния европейски шампион Флорентино Перес е отказал на отбора му да остане в спортния център на Реал Мадрид.The boss. 👊#UCLfinal ⚪️ #COYS pic.twitter.com/K6V7kkVNCY

„Нашият клуб потвърждава, че това е напълно невярно и такова искане не е идвало при нас. Реал Мадрид е показвал винаги абсолютната си готовност да отговори на всички искания, отправени от УЕФА, Кралската испанска футболна федерация, Атлетико Мадрид, Ливърпул и Тотнъм”, продължава комюникето.

„Всички искания, подадени до Реал Мадрид, се отнасят само и единствено до използването на тренировъчните терени на „Сиудад Реал Мадрид” и съблекалните. Всички те са предоставени от нашия клуб. Ливърпул пожела да тренира на нашите съоръжения в събота, 1-и юни сутринта. Тотнъм, от своя страна, ще го направи в четвъртък, 30-и май и петък, 31-и май”, завършва съобщението от Реал Мадрид.