Полузащитникът на Реал Мадрид Джуд Белингам заслужи похвалите на съотборника си Антонио Рюдигер и старши треньора на тима Карло Анчелоти с представянето си от началото на сезона.

Рюдигер заяви, че е едновременно впечатлен и изненадан от приноса на 20-годишния Белингам за състава след като бе привлечен от Борусия Дортмунд през миналото лято.

31-годишният германски защитник изтъкна лидерските качества на младия си английски съотборник.

"Бях изненадан, защото не го познавах много добре. Той има страхотен характер, с който вече ссе заяви в нашия тим. Определено е много добър футболист", каза Рюдигер преди първата среща на Реал Мадрид от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити.

"Ако говорите с Джуд получавате усещането, че той вече е преживял всичко, а е само на 20 години. Повече не се изненадвам. Той ще бъде истински лидер. Много е зрял, държи се професионално във всичко, което прави. Трябва да се молим да продължава така и да бъде здрав. Извън терена не се тревожа за нищо, защото има чудесни родители и среда", коментира още Антонио Рюдигер.

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти също се изказа ласкаво за полузащитника, който бързо се превърна в любимец на феновете на отбора.

"Белингам е отличен футболист, който знае как да се движи в наказателното поле в правилния момент", заяви Анчелоти на пресконференция по-рано днес.

"Силен е физически и е способен да покрива голяма част от терена, а и допринася доста в защита. Създава открити пространства и възможности за нас", добави наставникът на испанския гранд.