Крепостта на Борусия Дортмунд най-после бе превзета от испанския колос Реал Мадрид във втория мач от група „H” на Шампионската лига. "Кралският клуб" се наложи с 3:1 над гермнския тим на "Сигнал Идуна Парк", взимайки първата си победа като гост в Дортмунд. Очаквано гостите бяха по-агресивния тим на терена, като непрекъснато изпробваха защитата на домакините и рефлексите на вратаря Роман Бюрки. Гарет Бейл откри резултата в 18-ата минута на срещата, а само 4 минути по-рано "белите" получиха неочакван подарък от съдията Бьорн Кауперс. Серхио Рамос игра с ръка в собственото си наказателно поле, но действията му останаха незабелязани от холандския рефер. В 49-ата Кристиано Роналдо удвои преднината на "белите", записвайки трето попадение на сметката си от началото на сезона в ШЛ. Обамеянг върна надеждите на домакините в 54-ата минута, разписвайки се за 1:2. Отново португалската мегазвезда на мадридчани обаче сложи край на спора, оформяйки за крайното 3:1 в 79-ата минута на срещата.

Роналдо закръгли две страхотни постижения

В 10-ата минута бе първата по-опасна атака пред вратата на домакините. Каземиро намери отлично Дани Карвахал, който успя да се промуши зад защитата на „жълто-черните” и да отправи удар към долния десен ъгъл, но Роман Бюрки внимаваше.

В 11-ата Кристиано Роналдо пусна хубав пас към Гарет Бейл, който стреля, но отново стражът на Борусия се намеси решаващо.

Само три минути по-късно обаче домакините изпуснаха невероятен шанс да открият резултата. Андрий Ярмоленко нахлу отдясно и центрира към наказателното поле. Пиер-Емерик Обамеянг остана под топката, но тя попадна в Максимилиан Филип, който опита удар от малък ъгъл. Кейлор Навас не успя да се намеси по най-добрия начин и се наложи Серхио Рамос да чисти от голлинията. При удара кълбо срещна ръката на защитника, но действието му остана незабелязано от рефера Бьорн Кауперс и дузпа не беше отсъдена.

Борусия Дормунд - Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Атаките на „белите” обаче продължиха и в 18-ата минута очаквано Гарет Бейл даде преднина на тима си в двубоя. Карвахал изведе по перфектен начин уелсеца отляво, който с удар от движение разстреля вратата на Бюрки за 1:0.

Мадридчани продължиха да търсят второто попадение в срещата и в 24-ата минута отново нещата опряха до Бюрки, който се наложи да отразява нов изстрел на Бейл.

В 38-ата минута „жълто-черните” стигнаха до най-доброто си положение през първата част. Обамеянг получи хубав пас и веднага опита да прониже вратата на Навас, но топката мина на сантиметри от дясната греда. Впоследствие бе отсъдена и засада.

Последните минути бяха още по-напечени, като събитията отново се развиваха пред вратата на домакините. В 45-ата минута удар на Кристиано Роналдо мина заплашително покрай дясната греда, а в добавеното време Серхио Рамос засече центриране от корнер с глава, но неточно. 

Борусия Дормунд - Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Второто полувреме отново започна със сериозен натиск от страна на домакините. В 49-ата минута португалската звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо по всичко изглеждаше, че е сложил край на интригата в двубоя. Нападателят се разписа във вратата на домакините след асистенция на Бейл в своя мач номер 400 с бялата фланелка.

Борусия Дормунд - Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Футболистите на Борусия обаче видимо се окопитиха и в 54-ата минута Обамеянг бе точен за 1:2. Гонсало Кастро пусна успоредно към 28-годишния нападател, който изпревари Рамос и с прецизен удар мушна топката във вратата на Навас.

След попадението „жълто-черните” се активизираха и веднага потърсиха изравнителното попадение. В 62-ата минута Ярмоленко намери чудесно Кастро, който нахлу в наказателното поле и опита удар, но Навас излезе и улови.

В 66-ата минута отново Обамеянг попадна под светлините на прожекторите, но футболистът на „жълто-черните” не успя да отиграе по най-добрия начин центрирана топка на Гьотце.

В 70-ата Иско пропусна отлична възможност да утрои за Реал, но опитът му прелетя малко над напречната греда. Отново той в 75-ата минута успя да се промуши през двама защитници в жълто-черно и да отправи удар към горния ляв ъгъл на съперниковата врата, но Бюрки се отличи със зашеметяващо спасяване.

Борусия Дормунд - Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Головият триумф на гостите дойде в 79-ата минута, когато отново мегазвездата на мадридчани Кристиано Роналдо се разписа за крайното 3:1. Португалецът получи страхотен извеждащ пас от Лука Модрич отдясно, с висока скорост нахлу в наказателното поле и с мощен снаряд от движение разстреля вратата на Бюрки, реализирайки четвъртото си попадение в Шампионската лига. След гола на CR7 обаче останаха съмнения за засада. 

В последните минути на срещата Бюрки се наложи да се намесва решаващо на два пъти след опасни изстрели на Марко Асенсио и Серхио Рамос. 

Така Реал записа втора победа в груповата фаза на ШЛ след тази над АПОЕЛ Никозия с 3:0. За Борусия пък това е втора загуба, след като в първия мач "жълто-черните" паднаха от Тотнъм с 1:3. 

В другия мач от група “H” Тотнъм се наложи с 2:0 над аутсайдера АПОЕЛ Никозия. Хари Кейн изведе "шпорите" до победата с хеттрик, разписвайки се в 39-ата, 62-ата и 67-ата минута на срещата.

Домакините изпуснаха няколко добри положения в срещата. В 19-ата минута домакините изпуснаха страхотна възможност да изненадат съперника и да открият резултата. Игор де Камарго изстреля снаряд, който обаче срещна единствено напречната греда.

В 39-ата Кейн овладя чудесен пас на Тоби Алдервейрелд на границата на наказателното поле и елегантно мушна топката покрай стража на домакините Бой Ватерман.

В 62-ата Муса Сисоко плъзна топката към Кейн, а 24-годишният нападател прониза вратата на домакините с чудесен удар от границата на наказателното поле. 

Третият гол на Кейн бе от сравнително трудна позиция. В 67-ата минута футболистът на "шпорите" скочи най-високо, за да засече центриране и да изпрати топката мощно с глава в левия ъгъл на вратата на Ватерман.

И след втората порция мачове от група "Н" на ШЛ местата в класирането остават непроменени, като лидери са Реал и Тотнъм с по 6 точки, докато Борусия и АПОЕЛ остават с нулев актив. 

Вижте съставите на двата тима:

Борусия: Роман Бюрки, Нури Шахин, Андрий Ярмоленко, Марио Гьотце, Жереми Толян, Пиер-Емерик Обамеянг, Максимилиан Филип, Сократис Папастатопулос, Лукаш Пишчек, Гонсало Кастро, Йомер Топрак

Реал: Кейлор Навас, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Начо, Кристиано Роналдо, Тони Кроос, Лука Модрич, Каземиро, Иско