Неусетно изминаха две седмици от последните емоции с Шампионската лига и сега отново е време най-престижният континентален клубен турнир да прикове вниманието на стотици милиони зрители из Европа и света. А битките предвещават емоции. 

Безспорно най-интересният сблъсък ще е в Лондон. Там Тотнъм приема Байерн Мюнхен в двубой, който дори и най-смелите специалисти не се ангажират да прогнозират. Факт е, че "шпорите" са колебливи, но в евротурнирите винаги са показвали доброто си лице, а и няма как да е другояче при положение, че се борят да защитят финала си от миналото издание. 

Баварците постепенно набират скорост и се превръщат в добре познатата ни машина, която гази всичко по пътя си. Но дали така ще е и в Северен Лондон, предстои да разберем съвсем скоро. Срещата стартира в 22:00 часа. 

Другият двубой в тази група е балканското дерби между Цървена звезда и Олимпиакос. Два от най-обичаните тима на полуострова ще мерят сили с надеждата да бъдат приятната изненада в групата и да катурнат някой от фаворитите. А за да се случи това, не трябва да допускат загуба в преките сблъсъци помежду си. 

На сцената излиза и най-титулуваният отбор в турнира Реал Мадрид, който приема Брюж в наглед лесна задача. Испанците трябва да лекуват раните си след тежкия резил с 0:3 от Пари Сен Жермен в първия кръг и белгийците изглеждат необходимия мехлем това да се случи. 

Колкото до ПСЖ, французите трябва да затвърдят добрите впечатления от двубоя с "белите" на "Парк де Пренс" срещу Галатасарай. Те гостуват на винаги негостоприемния стадион на турците, така че задачата им ще е изключително тежка. 

Сред интересните двубои на вечерта е Ювентус - Байер Леверкузен, като "старата госпожа" няма право на нова грешна стъпка, след като в първия кръг не успя да стигне до победата. Другият сблъсък от групата е между Локомотив Москва и Атлетико Мадрид, като руснаците ще се надяват да хвърлят една от бомбите в турнира срещу испанския гранд. 

Не е за подценяване и гостуването на един от фаворитите в турнира Манчестър Сити, който приема приятната изненада от първия кръг Динамо Загреб. Хърватите потрошиха от бой дебютанта Аталанта, но сега ще имат почти непосилната задача да измъкнат нещо от "Етихад". 

Колкото до "бергамаските", те трябва да се реабилитират пред феновете си и да се опитат да ги зарадват с първи успех в Шампионската лига срещу костеливия орех Шахтьор Донецк, така че и тази задача се очертава като много трудна. 

Шампионска лига, 2 кръг:

От 19:55 часа:

Реал Мадрид - Брюж

Аталанта - Шахтьор Донецк

От 22:00 часа:

Галатасарай- ПСЖ

Тотнъм - Байерн

Цървена звезда - Олимпиакос

Манчестър Сити - Динамо Загреб

Ювентус - Байер Леверкузен

Локомотив Москва - Атлетико Мадрид