Дойде време след дълго прекъсване да се завърне най-авторитетният европейски клубен турнир - Шампионска лига.

Погледите са насочени към Манчестър, където Манчестър Сити ще търси победа и отстраняване на Реал Мадрид по пътя към четвъртфиналите, но за съжаление срещата ще е без зрители.

Getty Images/bgnes
37 снимки

Чувството на феновете е, че сякаш първия мач между двата тима беше в друг живот. От тогава измина почти половин година. Испанският клуб стана шампион на Испания, като не остави шансове на Барселона след рестарта на първенството, а англичаните не съумяха да се противопоставят на Ливърпул и завършиха на втората позиция в първенството на Висшата лига. Все пак "гражданите" спечелиха Купата на Лигата, а голямата цел остава трофея в Шампионската лига.

В първия двубой Реал съумя да реализира само 1 гол, а позволи на Манчестър Сити да отбележи два гола в точните моменти, за крайното 2:1 в полза на Манчестър Сити.

След карантината Реал направи блестяща серия от 10 поредни победи, което му гарантира и титлата. Зидан съумя така да ротира състава, че да съумее да разпредели силите на играчите си в сгъстения цикъл от мачове. Докато играчите на Реал Мадрид празнуваха титлата, тези на Сити събираха кураж в мачовете от Висшата лига, но допуснаха неприятна загуба в турнира за Купата на Англия от Арсенал с 0:2 на полуфиналната фаза.

И в двата тима има кадрови проблеми. Гуардиола няма да може да разчита на контузения Серхио Агуеро и наказания Менди. На мястото на Агуеро ще застане Жезус, а вляво на отбраната вероятно Кансело или Зинченко.

Наказан за Реал Мадрид е Серхио Рамос, което със сигурност ще окаже своето влияние предвид сериозното влияние на Рамос върху играта на тима. Все пак той е с отбора и ще ги подкрепя отстрани. Гарет Бейл и Хамес Родригес също са аут. Срещата стартира в 22:00 часа. 

Вероятни състави: 

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Фернандиньо, Лапорт, Кансело, Де Брюин, Родри, Давид Силва, Марез, Жезус, Стърлинг

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Варан, Менди, Модрич, Каземиро, Кроос, Родриго, Бензема, Азар

съдия: Феликс Брих

Прогноза: 3:2