2018 г. е година на върхове и низини за Реал Мадрид. Европейският клубен шампион вдигна 13-ата Купа на Европа в края на май, но в последните месеци от годината полюсът е напълно противоположен.

В последния си мач от груповата фаза на тазгодишното издание на "Турнира ба богатите" Реал записа срамно поражение с 0:3 от ЦСКА Москва. Това бе втора загуба за "белите" през този сезон от московчани, след като в първата среща от групите ЦСКА надделя с 1:0 у дома.

Статистиката сочи, че в 125 мача на "Бернабеу" в Шампионската лига Реал е губил 13 пъти. Но само един неуспех е толкова ярък, че да засенчи останалите - 0:3 от ЦСКА Москва. Най-големият в историята на клуба у дома в надпреварата.

Това също така е първа загуба на Реал в Мадрид от отбор извън Италия, Германия, Испания или Англия в последните 23 години. 

Грандът от испанската столица все пак финишира като лидер в Група G на турнира, което ще позволи на тима да играе в 1/8-финалите на пролет. Загубата е втора за Сантиаго Солари начело на Реал. Първата дойде в местния шампионата и бе със същия резултат - 0:3 от Ейбар.

Тежкият „армейски“ десант на „Бернабеу“ бе демилитаризиран от Виктория Пилзен