Преди, сега, винаги! Реал Мадрид грабна 13-та, която е трета поредна. На това му се казва футболен тероризъм. Зидан и момчетата му отчаяха конкуренцията. За следващия сезон се търси един финалист, защото по всичко личи, че Реал отново ще е там.

Коледа подрани за Реал! Кариус му сервира 13-ата

Всичко се случва без бомбастични трансфери, без доминация на домашната сцена. В Киев Реал излезе с тези, които стартираха и в Кардиф преди 12 месеца срещу Ювентус. Този отбор е най-обиграният в историята, а защо не и най-силният клубен тим за всички времена. Зизу вече е абсолютна треньорска икона. Той блести на пейката точно толкова, колкото го правеше и на терена, а неговото с футболните обувки бе изкуство.

Секунди след финала CR7 вся смут в Реал: Беше ми хубаво тук

Кои са те? Кои ни накараха да свикнем с гледката Серхио Рамос да вдига най-ценната клубна купа над своята глава?

Скромният Кейлор Навас. Костариканецът е като деликатен бодигард. Не ти се набива на очи, но никога няма да позволи да те убият.

Марсело е най-добрият ляв бек в света. Ляв бек? Не точно. Най-добрият бек/крило. Изумителен футболист, който играе винаги в атака. В Реал това се цени.

Серхио Рамос е капитан талисман. Веднъж ще те спаси в заветната минута, друг път ще отстрани /според мен неволно/ звездата на съперника. Винаги ще има една от главните роли. Футболна легенда.

Големият герой на Реал също заговори за раздяла

Рафаел Варан израства с дни и бих си позволил да го нарека най-добрият централен защитник в света. Тежка оценка, но французинът я заслужава! Варан държеше Реал в мача през първите тежки 30 минути.

Даниел Карвахал отново имаше лошия късмет да се контузи на финал в Шампионската лига, както стана в Милано срещу Атлетико. Счупеното на Карвахал, носи щастие на Реал. Кралският клуб спечели, а резервата Начо е от хората, които винаги е добре да имаш под ръка. Играе и на четирите позиции в защитата.

Каземиро не блести както в последните два сезона, но е необходимото куче, което да бачка в средата на терена до диригентите в Реал Мадрид. Безценен за баланса на отбора.

Тони Кроос е човекът-пас. Играчът, който умее да играе по великолепен начин и в трите фази на играта – защита, атака и преход от едното към другото. Знаменит играч.

Лука Модрич е маестро. Моторът на Реал Мадрид. Той определя темпото, той командва играта.

Иско пък е футболист за ценители. Феноменален дрибъл, отлична визия. Испанецът е максимално подходящ за Реал Мадрид.

Карим Бензема изигра велик финал. Техничен, хитър, умел. Един от най-добрите на финала. Французинът беше блестящ и никога не е подвеждал Зидан във важните мигове.

Кристиано Роналдо! Той не се коментира дори след по-тих мач като този срещу Ливърпул. Роналдо е титли, купи, награди, трофеи и много голове! Футболна икона!

Гарет Бейл стана играч на мача с фамозното си включване. Задната му ножица показа, че той е изключителен футболист. Уелсецът заби два гола, а Марка възкликна: 13-та е на Гарет Бейл!

Асенсио, Васкес и останалите са отлични работници, които винаги могат да наклонят везните в полза на Реал.

Зинедин Зидан пък вече е един от най-великите мениджъри в историята на футбола. Той и Реал Мадрид продължават. Свиквайте с това! Не, вече свикнахте!