Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос даде интервю за The Athletic, в което говори за връзката му с Пеп Гуардиола, интересът от Манчестър Юнайтед и това, че е бил навиван от Стивън Джерард и Луис Суарес да се присъедини към Ливърпул.

„Много от нас не играха най-добрият си футбол през миналия сезон. След три поредни спечелени финала в Шампионската лига ни отне време да се адаптираме към това да ни липсва Кристиано Роналдо, който вкарваше по 40-50 гола всяка година. Но това е неприемливо за Реал Мадрид. Когато Аякс ни елиминира от Шампионската лига, мнозина казаха, че това е краят на този отбор, но това ни даде допълнителна мотивация да докажем, че грешат“, сподели Кроос.

„В момента Реал ми напомня на Роджър Федерер. Когато той беше на 34 години, всички си мислеха, че това е всичко, а сега на 36 той все още играе, сякаш е на 28. Той не губи качеството си и все още не е толкова стар“, допълва германецът.

„Флорентино Перес винаги е бил много спокоен в общуването си с нас. Ключът е да работим усилено и да останем спокойни. По-лесно е, ако не се изнервяме, когато сме под напрежение. Президентът и хората в клуба са много привързани към нас. Те се отнасят много мило, с което не бях свикнал в Германия. Това е заради испанския манталитет“, заяви Кроос.

„Зидан ни каза: „Бъдете спокойни и се доверете на качествата си. Всички големи играчи на Реал Мадрид са били освирквани на „Сантяго Бернабеу“, но само наистина великите печелят феновете. Основното ни предимство е, че Зидан има опит в Мадрид като играч и му вярвахме. Той подаде ръка на отбора и има страхотна аура около себе си. Не те притиска по време на тренировките, но непрекъснато ни предава огромната си увереност. Ако работиш здраво и правиш нещата, както трябва ще успееш, защото имаш качествата. В това е много прав“, каза халфът на Кралския клуб.

„Ако попитате днес играчите на Байерн Мюнхен, те ще ви кажат, че Гуардиола е най-добрият треньор, който някога са имали във футболно естество. А имахме много за сравнение. Обичах да играя под негово ръководство. Искам да завърша кариерата си в Реал Мадрид, така че не мисля, че отново ще работим заедно. Исках да играя още под ръководството на Гуардиола и можех да подновя договорът си с Байерн. Въпреки, че не беше добра идея, защото искаха да подпиша нов контракт за пет години, а Пеп можеше да напусне по-рано. Така и стана и той замина за Манчестър Сити две години по-късно, но все още поддържаме контакт и се разбираме много добре. Никога няма да забравя всичко, което научих от него“, сподели Кроос.

Световният шампион с Германия сподели, че е имал контакт със Стивън Джерард и Луис Суарес за Ливърпул:

„Това не беше директен разговор, но двамата ми предложиха да ми разкажат повече за клуба. Смешното беше, че Суарес щеше да премине в Барселона“, заяви Кроос.

Халфът сподели, че е бил близо и до подпис с Манчестър Юнайтед:

„Трябваше да се срещна с Дейвид Мойс и всичко беше готово за подписването на договорът ми, но мениджърът беше уволнен и след това дойде Луис ван Гаал, което усложни нещата. Нидерландецът искаше време, за да изгради собствен проект. Не чувах нищо за Юнайтед в тези дни и започнах да се съмнявам за сделката. Тогава започна Световното първенство и Карло Анчелоти прояви интерес към мен. Това беше всичко“, заяви германецът.

„Когато пристигнах в Реал през 2014 година, ние бяхме отбор, който залагаше на бързи контраатаки, търсещи пространства за Бейл, Кристиано и Бензема. Но с идването на Зидан нашата философия се промени. Той искаше да държим топката, което го предпочитам. Не бих се задоволил с две или три положения. Промяната не беше тактическа, а чисто ментална. Когато осъзнаете, че колективната работа ви се възнаграждава и виждате резултатите си, тя започва да е забавна“, каза Кроос.

Той говори и за утрешния двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити:

„Познавам треньорът им и имат добри играчи. Не е нужно да им гледам много мачове, за да знам, че ще ни е труден мач. Ще бъде равностоен и изключително интересен двубой. Притежанието на топката постоянно ще се сменя. Ще дадем всичко от себе си. Манчестър Сити загуби титлата, но и двата отбора ще опитаме да спечелим мачовете. Виждам, че ключът ще е да се защитаваме добре, да отнемем топката и да използваме малките пространства, които ще ни се отворят. Индивидуалните действия може да променят равенството в двубоите“, каза Кроос.