Карло Анчелоти даде обяснение за паметния обрат на Реал Мадрид в мача срещу Борусия в Шампионската лига. "Кралете" губеха с 0:2 до 60-ата минута, но за половин час вкараха пет гола, като Винисиус Жуниор отбеляза хеттрик.
 
„Започнахме първото полувреме с малък интензитет, отборът беше организиран, но игра с нисък блок, без преса, съперниците контролираха всичко по-добре преди почивката. Да, вярно е, че на два пъти ни спряха гредите, но изглеждахме твърде плахи. 
Да мислиш по време на почивката как да вкараш три гола, звучи утопично. Знаех, че трябва да се концентрираме върху малките детайли, да започнем да пресираме силно, да не позволяваме на противника да прави подавания, да правим добри центрирания, да печелим дуели... Когато печелите единоборства и правите добри пасове, динамиката на играта се променя. Така дойде и първият ни гол. Показахме, че можем да оказваме натиск върху съперниците, поемайки рискове, разбира се. Не системата на игра, а отношението на играчите е най-важното нещо. Това беше най-доброто ни второ полувреме този сезон", коментира Анчелоти. 
 
Наставникът на Реал Мадрид говори и за представянето на Винисиус.
 
"Рядко се случва футболист да изиграе второто полувреме по начина, по който той го направи днес. Вини показа  изключителна енергия и характер. Мисля, че той ще спечели "Златната топка" не заради тази вечер, а заради това, което направи миналия сезон, когато ни помогна да спечелим Шампионската лига. Тези три гола тази вечер ще му помогнат да спечели следващата година“, каза Анчелоти.