Треньорът на Шахтьор Донецк Луис Кастро говори преди предстоящия голям сблъсък за неговия тим от груповата фаза на Шампионска лига срещу 13-кратния носител на трофея Реал Мадрид. Той "разкритикува" "кралския клуб" за това, че е продал Кристиано Роналдо преди време.

"Нека видим, говорим за Кристиано Роналдо. Когато имаш Кристиано в своя отбор, никога не го изпускаш да си отиде. Никога! Говорим за най-добрия, за най-ефективния футболист в света, за машина, за машина от саможертви" - споделя Кастро пред Marca.

"Не сравнявам футболистите, но за мен той е най-добрият. Кристиано има история зад себе си, която е за пример. Той се мести в Лисабон едва 11-годишен, за да играе футбол, като напуска дома си. Кристиано е човек, който се е развил сам, с уникална устременост и посветеност.

"За мен, той е пример за всички деца. Хората критикуват Роналдо твърде много. Какво значение има, ако прави това или онова, ако харчи твърде много пари за нещо? Той отговаря на терена във всеки мач и не забравя откъде е тръгнал. В деня, в който направят филм за Кристиано и хората видят откъде идва, то той тогава ще бъде дори още по-ценен" - допълва още той. Реал Мадрид посреща у дома Шахтьор Донецк в първи мач за двата тима от груповата фаза на новия сезон в Шампионска лига. Срещата ще се състои в сряда (21 октомври) от 19:55 часа българско време.