Случаите на заразени с коронавирус играчи от Реал Мадрид и Севиля няма да попречат на отборите да продължат участието си в европейските клубни турнири този сезон, съобщиха от УЕФА.

"Уверени сме, че тези случаи няма да пречат на мачовете между отборите, които ще се проведат в Манчестър и Дуисбург. УЕФА е в постоянен контакт с Реал Мадрид и Севиля и следи развитието на ситуацията", се казва в изявление на организацията.

По-рано испанският шампион съобщи, че заразен с коронавирус е нападателят Мариано Диас, а името на заразения играч на Севиля не беше разкрито.

На 7 август Реал гостува на Манчестър Сити в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Английският тим спечели първия мач с 2:1 в Мадрид. Финалната фаза на турнира ще се проведе в Лисабон.

Севиля ще играе своя мач от 1/8-финалите на Лига Европа срещу италианския Рома на 6 август в Дуисбург (Германия). Всички срещи от 1/4-финалите, както и 1/8-финалите между Севиля - Рома и Интер - Хетафе ще се играят в четири града в Германия.