Футболистът на Реал Мадрид Лукас Васкес коментира полемичната ситуация с дузпата, която бе отсъдена в полза на испанския гранд по време на реванша с Ювентус от четвъртфиналите на Шампионската лига. Васкес, който бе в центъра на събитията, обясни, че няма спор при това положение, тъй като е бил избутан от защитника на „бианконерите“ – Бенатия.  

Припомняме, че след като Кристиано Роналдо изпълни, резултатът стана 1:3 и така Реал продължи към полуфиналите . В първия мач мадридчани записаха чист успех с 3:0 .

Супер драма: Реал потрепери, полемична дузпа спаси "балета" срещу Юве

Роналдо за дузпата: Не разбирам защо протестират

„Кристиано ми подаде някъде около точката за дузпата и когато щях да стрелям, Бенатия дойде отзад и ме събори. Няма спор“, коментира Васкес.

Запитан за многото протести от страна на Ювентус, Васкес обясни: „Нормално е, все пак това се случва в последната минута“.

Бивш испански елитен съдия: Нямаше дузпа за Реал

Роналдо регистрира още един рекорд в ШЛ

Припомняме, че в този кулминационен миг, имаше редица спорове по терена, а Джалуиджи Буфон реагира остро и бе изгонен с директен червен картон.

В петък ще бъде изтеглен жребият за полуфиналите. Що се касае до предпочитания за евентуален съперник, Васкес каза: „Който и да ни се падне, трябва да се подготвим добре и да излезем максимално мотивирани, за да стигнем до финала“.