Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан пое вината за неочакваната домакинска загуба с 2:3 от Шахтьор Донецк в първия мач на тима от новия сезон в Шампионската лига. Французинът добави, че трябва да намери решения, за да не се стига до повторение на този мач.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Лош момент. Първата част…Не толкова заради играчите, те са на терена и тичат. Но не видях отбора така, както исках, и когато това се случва, вината е твоя. По-добре е, че реагирахме през второто полувреме, защото не заслужават това. Те са шампиони и загубата ме подразни. Аз съм отговорен за нея, трябва да потърся решения, за да не се случва това. Ще се опитам да го направя. Те са на терена и се нуждаят от решения“, каза френският наставник на „белите“ след загубата.

„Липсваше ни надежда, както и да влезем в мача, както си знаем. Сега сме в труден момент. Имаше реакция от играчите на терена. Не успяхме да изравним. Сега ще размишлявам. Промените бяха заради натрупването на мачове, защото това са футболисти, които никога не почиват. На всеки три дни имаме мач, но нямаме оправдание. Това са решения, взети от мен, и трябва да намеря това, което отново ще ни направи силни и печеливши. Разполагам с малко дни да го направя“, продължи Зидан.

„Ще видим за мача с Барселона. Сега трябва да анализираме този двубой и след това да се подготвим за следващия. Знаем, че събота бързо ще дойде и ще видим”, коментира още Зизу.

Тази събота (24.10) Реал гостува на Барселона в първото издание на „Ел Класико“ през сезона в Ла Лига.