Италианският шампион Ювентус може да уволни старши треньора Маурицио Сари, ако отборът се провали в Шампионската лига. Това твърди известният журналист Танкредо Палмиери, като добавя още, че ръководството на "биаконерите" се е свързало с петима специалисти, които евентуално да заменят Сари от новия сезон.

Един от тях е бил Зинедин Зидан, но французинът категорично е отказал и е обявил, че ще остане в Реал Мадрид. Другите треньори в спсиъка на Юве са Маурисио Почетино, Лучано Спалети, Симоне Индзаги и Джан Пиеро Гасперини.

Почетино е без работа, след като беше уволнен от Тотнъм миналия ноември. Спалети за последно беше начело на Интер и също е свободен. Индзаги впечатлява с работата си в Лацио, особено, след като класира тима за участие в Шампионската лига догодина. Гасперини пък прави истински фурор в Аталанта, след като отборът е на 1/4-финал в Шампионската лига, а и отново ще играе там догодина, тъй като "бергамаските" завършиха на престижното 3-о място в Серия А..

Сари изведе Ювентус до титлата в Калчото в дебютния си сезон, но в много мачове, особено след подновяването на първенството през лятото, отборът не беше убедителен.

В Шампионската лига "старата госпожа" ще трябва да наваксва пасив от един гол срещу Лион на осминафиналите. Ако преодолее френския тим, Юве ще се изправи срещу победителя от двойката Манчестър Сити - Реал Мадрид.