Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан за пореден път показа джентълменския си характер и призна превъзходството на Челси, който изхвърли неговия тим от Шампионската лига. Лондончони спечелиха реванша с 2:0 и с общ резултат 3:1 се класираха за финала. 
„Челси заслужаваше да спечели. Борихме се, но те бяха по-добри. Всички футболисти, които бяха на терена в Лондон, бяха физически готови за мача. Гордея се с момчетата си - опитахме се, стигнахме много далеч, на една крачка от финала. Домакините обаче показаха страхотна игра, трябва да им отдадем дължимото. Нямахме чисти голови положения, докато съперникът създаде няколко. 
 
Разбира се, че не сме доволни. Когато загубите на полуфиналите, няма как да бъдете щастливи. Трудно е да се приеме, но утре ще се върнем на тренировъчното поле, готови за работа и с мисъл за Ла Лига”, каза Зидан.
Френският специалист отговори и на многобройните въпроси около Еден Азар, който бе сменен чак в края на мача, въпреки слабото си представяне.. 
 
„Азар трябва да играе, той трябва да възвърне самочувствието си. Той трябва да възстанови предишната версия на себе си, стъпка по стъпка", обясни Зизу.