Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан оцени усилията, които неговият тим положи, за да постигне домакинско 2:2 срещу Брюж в Шампионската лига, ала даде ясно да се разбере, че е крайно недоволен както от резултата, така и от позицията на тима в група А.

На почивката „белия балет” губеше с 0:2 от белгийския съперник на „Сантиаго Бернабеу”, а това със сигурност не зарадва домакинските привърженици. Зидан призна, че е провел необходимия разговор на почивката и след нея попадения на Серхио Рамос и Каземиро осигуриха първата точка на Реал в груповата фаза на ШЛ за сезон 2019/2020.

Тя обаче не помръдна клуба от последното 4-о място, което нетипична позиция за испанския гранд след изиграването на първите 2 кръга в групите. „Лош резултат, но добра реакция. Няма как да сме доволни. Изиграхме 45 минути, каквито никога не сме правили (визира бледото първо полувреме – б.р.)”, заяви Зизу след мача.

„Искам да виждам такава реакция, макар че не съм доволен от взетата точка. Първият гол в нашата врата беше пълен смях. Стартирахме лошо, от 10-ата минута нататък изобщо не бяхме концентрирани в зоните, където противникът бе способен да ни нарани. Когато те вкараха първия гол, нашата игра отиде към по-лошо и Брюж стигна до второ попадение. Искам обаче да го повторя отново – хареса ми второто полувреме.”

„На почивката казах на играчите, че имат 45 минути да променят поведението си и те го сториха. Заиграха с повече характер и искаха да спечелят мача.”

„Изоставането в точките? Ще видим. Сега идва ред на мач от първенството. Знаем, че в Шампионската лига положението ни е малко по-лошо, но ще продължим”, добави Зидан.