Три месеца след раздялата с Реал Мадрид, бившият наставник на отбора Зинедин Зидан даде едно от малкото си интервюта, посветени на престоя му там, след нея. Той разкри каква е била рецептата на успеха му за трите години на "Бернабеу", в които три пъти спечели Шампионската лига. 

"Всеки един от трофеите в Шампионската лига беше специален за мен по различни причини. Първият беше важен, защото беше и първи за мен като треньор. Вторият беше със символно значение и постигнат в много тежка конкуренция. А третият сложи черешката на престоя ми в Реал", заяви Зидан пред сайта на УЕФА.

"Винаги бях верен на философията, която предавах на играчите си. И това ставаше независимо от съперника. Много често постигахме победи като гости, което говори за нашата концентрация в трудни моменти. Никога не съм имал усещането,ч е отборът се паникьосва."

"В такъв отбор с толкова класни играчи на световно ниво, е напълно нормално да владееш всичко и да успяваш да се справиш с моментите, в които съперникът те натиска. И постепенно нещата се връщат в нормалното русло. Моята ранбота в Реал беше да пазя хората тихи, толкова е просто", сподели още Зидан в интервюто си.