Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан говори на брифинг преди първия 1/4-финал от Шампионската лига срещу Ливърпул. Във вторник вечерта "лос меренгес" посреща английския шампион в най-силната клубна надпревара, като двата отбора притежават общо 19 титли от европейския турнир. Зидан коментира трансферните слухове за Мохамед Салах в "лос меренгес", както и анализира качествата на "червените".

„Говорих с Еден. Той трябва да остане спокоен сега. Най-важното нещо е да се възстанови. Не мисля да го форсирам с връщането в игра. Ако се чувства добре, тогава ще го искам обратно в отбора. Сега трябва да го сторим това. Стъпка по стъпка и ще видим какво ще се случи”, започна брифинга си Зидан.

„Никаква толерантност към расизма. Не знам точно какво е станало вчера. Уважавам всеки човек, но никаква толерантност към расизма. Всички играчи знаят къде играят. Те са получили правото да са в Реал Мадрид. Има добра химия между футболистите”, заяви Зизу преди мача с Ливърпул.

„Клоп е феноменален треньор. Има голям опит. Работата, която върши, показва качествата му. Всеки знае какво прави Ливърпул. Те имат други играчи, които могат да заменят отсъстващите. Ние също имаме проблеми, ала силата е в нашия състав. Винаги някой липсва.  Не мислим за спечеления финал през 2018-а. живеем сега, така е и за двата отбора. За тях и за нас е различен мач. Подготвяме се за друга среща”, призна французинът.

Зидан също така коментира и спекулациите около бъдещето на Мохамед Салах. „Той не е мой играч. Имам 25 тук и съм щастлив с тях. Наслаждавам се на момента. Това, което ме интересува сега, е, че ще играем срещу играчи подобни на Салах, както и самият той”, акцентира Зидан.