Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос изигра своя мач номер 100 в Шампионската лига при победата с 3:1 над Наполи на "Сан Паоло" в реванша от осминафиналите на Шампионската лига.

Рамос вкара изравнителния гол в 52-ата минута, а пет минути по-късно след негов удар с глава топката се отклони от Дрийс Мертенс и спря за втори път в мрежата на италианците, което окончателно реши мача, след като испанците бяха спечелили и първия двубоя с 3:1.

"Това беше моят мач номер 100 в Шампионската лига и много исках да помогна на отбора с голове. Радвам се, че се получи и то в толкова сложен момент. Имахме проблеми, но се справихме заедно като отбор. Ако все пък знаехме формулата, щеше да бъде много лесно. Понякога нещата не се получават така, както ги планираш. Със сигурност трябва да си вземем поуките от този мач, особено от първото полувреме. Въпреки всичко, съм доволен. Продължаваме напред, но трябва коригираме грешките, които допуснахме. Ще бъда още по-щастлив, ако Барселона отпадне. След това ще спя по-спокойно.", коментира Рамос.

Големият съперник на Реал - Барселона, тази вечер приема Пари Сен Жермен с пасив от 0:4 от първия мач.

Друг защитник на мадридчани Дани Карвахал отдаде дължимото и на футболистите на Наполи.

"Не мисля, че в началото не сме се вложили максимално. Изпитвахме трудности, защото Наполи ни пресираше много добре, а ние не успявахме да разчетем играта. След почивката коригирахме нещата и постигнахме добър резултат. Зидан ни каза в съблекалнята, че трябва да увеличим темпото и ние го направихме", коментира Карвахал./ БТА