Ювентус, Барселона и Реал Мадрид публикуваха чрез социалните мрежи и клубните си сайтове обща позиция, след като УЕФА потвърди, че е образувано дисциплинарно производство срещу грандовете на Европа. Само трите европейски клуба продължават да подкрепят проекта за създаването на Суперлига. Всички останали клубове участници, които първоначално обявиха желанието си да участват в лига само за богатите, впоследствие официално се оттеглиха.  

Ето какво гласи позицията на Барселона, Ювентус и Реал Мадрид:

„Барселона, Ювентус и Реал Мадрид искат да изразят абсолютното си позиция против настоятелните действия от страна на УЕФА срещу три от най-важните институции в историята на футбола. Това тревожно отношение е тотално нарушение на съдебните постановления, които предупредиха УЕФА да се въздържи от каквито и да било наказателни действия срещу клубовете-основатели на Суперлигата, докато текат съдебните процедури.

Следователно започването на дисциплинарни производства от УЕФА е неразбираемо и представлява пряка атака срещу върховенството на закона, която ние, гражданите на Европейския съюз, изградихме демократично, като същевременно представлява и липса на уважение към авторитета на съда.

От самото начало Суперлигата беше промотирана с цел подобряване на ситуацията в европейския футбол, чрез постоянен диалог с УЕФА, и с цел да увеличаване интереса към спорта, като се предложи на феновете възможно най-добрия продукт. Тези цели трябваше да бъдат постигнати в рамките на устойчивост и солидарност, особено в несигурна икономическа ситуация, в каквато се намират много клубове в Европа към момента.

Вместо да проучим начини за модернизиране на футбола чрез открит диалог, УЕФА очаква от нас да оттеглим текущите съдебни производства, които поставят под въпрос монопола им върху европейския футбол. Барселона, Ювентус и Реал Мадрид, всички те са на повече от век и няма да приемат никаква форма на принуда или натиск. Трите клуба остават силни в готовността си да дебатират, с уважение и чрез диалог, за да се вземат спешните решения, от които футболът се нуждае в момента.

Или ще реформираме футбола, или ще трябва да наблюдаваме неизбежния му крах“.