Ювентус е трябвало да получи два пъти по-голяма сума от Интер и Милан. Проектът вече е на практика разбит, но все още се появяват подробности около сделката между клубовете, пише Der Spiegel.

Според някои информации на клубовете основатели са били гарантирани до 350 милиона евро при влизане в Суперлигата, но изглежда, че има някои мнго големи несъответствия между това колко би получил всеки отделен тим.

Ювентус щеше да спечели около 225-300 милиона евро, като се нарежда на третото място. Първото си делят испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, които щяха да получат 350 милиона евро.

Разликата между тези три клуба и останалите е много голяма, след като Интер, Милан и Атлетико Мадрид биха спечелили само по 100 милиона евро.

Разликите щяха да продължат да се покачват и за парите, които клубовете щяха да си разпределят след приключването на турнира. Спортните резултати биха донесли само 20% от разпределението на приходите, като името на клуба им гарантира много повече.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.