Бившият футболист на Реал Мадрид Томас Гравесен заяви, че сънародникът му Кристиан Ериксен разполага с таланта, за да играе за „кралете“.

„Винаги съм казвал, че Ериксен мисли внимателно, за да направи най-добрия избор. Той може да избира от целия свят! Няма място, където Кристиан да не може да играе и ще бъде страхотно. Ще бъде невероятно да видим още един датчанин в Реал Мадрид. Той разполага с таланта за това и ще бъде под крилата на Зидан в клуб, който е в процес на възстановяване“, коментира Гравесен в интервю за „Ekstra Bladet“.

„Кристиан знае добре какво може и с какво може да допринесе за Реал Мадрид. Когато цената на играч от неговия калибър е толкова висока и възнамеряват да я платят, това е, защото ще го използват, за да изградят отбора около Ериксен“, добави той.

„Понякога рискът може да се окаже като Филипе Коутиньо, който пристигна в Барселона, но не играе толкова много. Въпреки това, ако Реал Мадрид инвестира толкова много милиона за Ериксен, това е, защото има ясен план за него“, продължи бившият играч на испанския отбор.

„Надявам се, че Ериксен ще премине в Реал Мадрид. Ще се гордеем, че имаме датски футболист в този клуб и ще увеличим интереса към датските таланти“, каза още Томас Гравесен.