Кейлор Навас изглеждаше сигурен напускащ Реал Мадрид, след като Зинедин Зидан му заяви, че през следващия сезон вратар №1 на тима ще бъде Тибо Куртоа. Сега обаче вероятността костариканецът да бъде продаден изглежда минимална.

Две са причините затова: условията, които Навас поставя за напускането си на "Бернабеу", както и липсата на оферти за услугите му.

Навас иска да напусне, но иска Реал да го пусне като свободен агент, както и да му изплати сумите по оставащите две години от договора.

Освен това Навас желае да получава в новия си отбор годишна заплата от 7 милиона евро, която е дори с 2 милиона по-висока от тази, която заработва в Реал.

До момента шефовете на Реал отказват да изпълнят двете условия към тях, а единствените отбори, които изглеждат способни да изпълнят желанията на Навас като заплата са Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен. И двата отбора обаче нямат особено желание да привличат 32-годишния вратар.

Силен интерес към Навас проявяват португалските гиганти Порто и Бенфика, но пък те нямат нужните средства за подобна заплата.

Така се увеличава все повече възможността Навас да остане в Реал като твърда резерва.