Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе публикува писмо до „The Players Tribune“, в което си припомни тренировките с Реал Мадрид като младеж и вълнението си от срещата със своя идол Зинедин Зидан. „The Players Tribune“ е нова медийна платформа, която предоставя съдържание, написано от професионални спортисти.

В своя проницателен мемоар, озаглавен „Писмо до младите футболисти“ (б.р. – в оригиналното заглавие той използва своето име, за да вдъхнови младите футболисти – „A letter to the young Kylians“), френският нападател погледна назад към първите дни от футболната си кариера, когато баща му е получил телефонно обаждане от Реал Мадрид, който е искал да покани тогава 14-годишния Килиан за едноседмична тренировка в Испания по време на училищните ваканции.

„Беше шок, защото всъщност казаха на баща ми: „Зидан би искал да се види с твоя син. По онова време Зизу беше спортен директор. Разбира се, почувствах се все едно бях на луната. Отчаяно исках да отида ”, написа 21-годишният носител на Световната купа.

Мбапе решил да не разказва на никого за пътуването, включително и на най-близките си приятели. Точно при пристигането си в Реал Мадрид той се натъква на своя герой Зидан - момент, който според него, никога няма да забрави.

„Зидан ни посрещна на паркинга до колата си и това беше наистина хубава кола. Ние се поздравихме и тогава той предложи да ме закара до игрището за тренировки. Той сочеше предната седалка, като ми каза: „Хайде, влизай“. Но аз просто замръзнах и попитах: „Да сваля ли обувките си?“ Хахаха! Не знам защо казах това. Но това беше колата на Зизу! Той смяташе, че това е наистина смешно. Той ми каза: „Разбира се, че не, хайде, влизай“, сподели още младият французин.

„Той ме закара на тренировъчния терен и аз само си мислех за това, че съм в колата на Зизу. Та аз съм Килиан от Бонди. Това не е реално. Все още сигурно трябва да спя в самолета. Понякога, дори когато наистина изживяваш нещо, това се чувства като сън. Същото чувство имах и на Световното първенство в Русия", написа още Мбапе.

21-годшният нападател е силно свързван с трансфер именно в Реал през лятото, а преди няколко месеца Зидан заяви, че е влюбен в Мбапе.