Манчестър Сити е включил специална клауза в договора с Реал Мадрид при продажбата на Браим Диас, информира „The Telegraph“.

В договора за трансфера на 19-годишния футболист е записана клауза „анти-Манчестър Юнайтед“, според която Манчестър Сити ще получи 40% от евентуална продажба на Диас на „Олд Трафорд“.

Реал Мадрид пати малко повече от 17 милиона евро на Манчестър Сити за Браим Диас, плюс допълнителни бонуси в зависимост от представянето на футболиста.

Освен това „гражданите“ ще получат 15% от всяка следваща продажба на Диас, а ако Манчестър Юнайтед го купи, то „небесносините“ ще приберат 40% от трансферната сума.

Манчестър Сити за първи път при продажбата на свой играч записва подобна клауза „анти-Манчестър Юнайтед“.

Младокът ще играе в ,,кралския клуб“ в следващите шест години и половина.

19-годишният Диас изигра общо 50 минути за Манчестър Сити във Висшата лига през изминалия сезон, но не игра като титуляр през настоящия. Той има три старта за Карабао Къп, като отбеляза на два пъти при успеха с 2:0 над Фулъм през ноември.

Диас е поредният млад испанец, който се присъединява към Реал в последните четири години, като в това число се включват испанските национали Марко Асенсио, Алваро Одриосола и Дани Себайос.