Слуховете, че Жулен Лопетеги може да загуби треньорския си пост в Реал Мадрид не стихват, а в испанската преса вече  се спрягат евентуални варианти за заместници на бившия национален селекционер на Испания.

Според El Confidencial Флорентино Перес и компания вече обмислят варианти, като бил налице списък, в който фигурирали редица имена. Освен свободният Антонио Конте и спряганият за уволнение в Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, сред обсъжданите имена бил и Сантиаго Ернан Солари, който в момента е начело на Кастия. Този вариант бил бърз и лесен, като сюжетът много ще напомни на този със Зинедин Зидан, който също ръководеше Кастия, когато бе поканен да наследи Рафа Бенитес.

Опция били и свободните Лоран Блан и Арсен Венгер. Първият за последно бе начело на ПСЖ, а вторият се сбогува с Арсенал след повече от 20 години начело през лятото на 2018 година.

С най-добро око се гледало на възможността Масимилиано Алегри да поеме Кралския клуб. Шансовете обаче това да се случи са много малки, тъй като в момента той е ангажиран с Ювентус. Още през лятото се говореше, че Перес се е свързал с Алегри, за да поеме овакантения пост от Зизу, но срещнал отказа му.

Така или иначе, ръководството на „белия балет“ е изчаквателна позиция в момента. Шефовете искали да минат мачовете с Леванте, Виктория Пилзен и Барселона преди да кажат тежката си дума. В зависимост от резултатите в тези срещи, ще стане ясна и съдбата на Лопетеги.

В момента „лос бланкос“ се намират в серия от 4 мача във всички турнири без победа. Действащият европейски клубен шампион записа три поражения и едно реми, без да отбележи гол.

Още новини:   

Начо: Всички сме готови да умрем за Лопетеги 

Зидан vs Лопетеги: Цифрите говорят