Агентът на вратаря Тибо Куртоа – Кристоф Енроте, коментира причината за трансфера на белгиеца от Челси в Реал Мадрид. Мениджърът обясни в интервю за ВВС, че ако семейството на стража е живеело в Лондон, е нямало да се стигне до подобна сделка.

Припомняме, че нееднократно Куртоа заяви, че му тежало да е далеч от близките си и обясни, че е предпочел да заиграе в европейския клубен шампион, за да е с децата си. Съпругата и малките наследници на Куртоа живеят в испанската столица Мадрид.  

„Ако семейството на Куртоа беше в Лондон, ситуацията щеше да е различна. Щеше да остане тук. В действителност няма никаква причина да оставиш клуб като Челси“, коментира Енроте.

източник: БГНЕС

„За съжаление, децата на Куртоа са в Мадрид. Причините са лични и трябва да ги уважим. Челси разбра каква е ситуацията и улесни положението, за да се стигне до договорката“, поясни агентът.

Куртоа парафира за шест години с Кралския клуб. Атмосферата в Примера не му е непозната. Той игра като преотстъпен от Челси в Атлетико Мадрид в периода от 2011 до 2014-а година. 

Като заместник на Куртоа „сините“ от Лондон привлякоха Кепа Арисабалага от Атлетик Билбао. Роман Абрамович брои 80 милиона евро на баските и така превърна младия талант в най-скъпия страж в историята до момента.  

Още новини:

Представянето на Куртоа в няколко фрази

Лопетеги: Куртоа и Навас не са проблем, а решение