Агентът на Есекиел Паласиос – Ренато Корси потвърди за трансфера на халфа в Реал Мадрид.

Реал Мадрид плати 20 милиона евро на аржентинския гранд за правата на 20-годишния играч. 

Паласиос ще пристигне на "Бернабеу" след края на сезона и ще остане да помогне на гранда от Буенос Айрес във финалите на Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс. 

Контрактът на полузащитника е за пет години. 

Той вече дебютира и за националния отбор на Аржентина при новия селекционер Лионел Скалони - в двубоите с Гватемала и Колумбия.

„Интересът на Реал Мадрид към Есекиел е от преди много време. Те следят неговите изяви от Световното първенство за 17-годишни, което се проведе в Чили преди повече от три години“, сподели Корси в интервю за „Marca“.

„Това, което ние говорихме с хората от Реал Мадрид е клубът да го купи и да го остави още шест месеца в Ривър Плейт. Момчето има добри шансове да играе във финала за Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс. Има добри шансове и да спечели трофея, а също така и да играе на Световното клубно първенство. При евентуално такова стечение на обстоятелствата, ще се увеличат шансовете му да попадне в националния отбор на Аржентина за турнира Копа Америка. На него му трябва игрова практика“, добави агентът на футболиста.

„Ако той се присъедини към Реал Мадрид през юни, ще има по-големи шансове да се наложи в отбора, защото ще може да направи пълноценна подготовка с отбора през следващото лято. Ако отиде в Реал още през декември, положението му ще бъде по-трудно. Ние искаме той да започне от нулата с отбора, защото ако започне от нулата, ще има повече шансове да остане в Реал Мадрид“, каза още Ренато Корси.