Ако Антонио Конте в действителност поеме Реал Мадрид, футболистите на тима почти сигурно ще бъдат подложени на строга диета, сочи Mundo deportivo.

Италианецът е страстен привърженик на здравословния начин на хранене, като винаги се старае възпитаниците му да спазват специална диета. Той работи със специалист в областта, като се ползва от услугите му още от етапа си в Бари, а след това и в Бергамо, Сиена, Ювентус, националния на Италия и Челси.

Според правилата на Конте абсолютно забранени са пицата, сладките тестени изделия, шоколада, пържените картофи, сладоледа и подсладените напитки.

Антонио Конте

източник: Gulliver/Getty Images

Специалистът традиционно дори настоявал футболистите да закусват във футболната база, за да може да може да следите изкъсо режима им.

Италианският треньор бил привърженик на диетата 40-30-30. Тя е сред най-популярните в света на спорта и фитнеса, като при нея 40% от калориите се формират от въглехидратите, 30% от мазнини и 30% от протеини.

Очакванията са Конте да бъде обявен начело на Кралския клуб в следващите часове.

Причината за треньорската смяна в „белия балет“ са колебливите резултати под ръководството на Жулен Лопетеги. В неделя, 28 октомври, „лос бланкос“ претърпяха тежко поражение с 1:5 от Барселона.

Още новини: 

Конте казал "не" на Милан в очакване на Реал

Всичко явно е сигурно: Конте спешно прекрати ваканцията си

Намек за Лопетеги или предупреждение за Конте - какво каза Рамос?

Лопетеги чака само подписа върху уволнението си