Вратарят на Рома Алисон Бекер се е превърнал в приоритетна трансферна цел за Реал Мадрид, твърди „AS“. Според информацията, испанският клуб ще иска на всяка цена да привлече бразилския страж през летния трансферен прозорец.

Президентът Флорентино Перес ще насочи усилията си към привличането на Алисон, тъй като сделките за Давид де Хеа, Тибо Куртоа и Джанлуиджи Донарума изглеждат много по-трудни за реализиране, а освен това ще струват и много повече на „белия балет“.

Трансферната сума, която трябва да бъде платена за футболиста на италианския тим е 40 милиона евро.

Този сезон на клубно ниво във всички турнири, Алисон записа 36 мача и допусна 31 гола.

Алисон премина в Рома от Интернасионал за 7,5 млн. евро през 2016 години. 

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидал е дал своето одобрение за привличането на Алисон на „Сантиаго Бернабеу“.

Скаути на Реал Мадрид са присъствали на последните мачове на Рома в Серия А и на двубоя от Шампионска лига срещу Шахтьор Донецк, за да наблюдават изявите на бразилеца.

Флорентино Перес планира да направи голяма кампания за привличането на нови попълнения през следващото лято, което ще доведе до огромен икономически разход.

Доверените агенти на Флорентино Перес многократно са поискали от президента и от дясната му ръка Хосе Анхел Санчес да се спрат внимателното на качествата на Алисон, който може да се окаже сериозен трансферен удар.

Испанци завързаха троен възел за Куртоа

Алисон привлече вниманието върху себе си със силните изяви за Рома. Той е желан от Ливърпул и Пари Сен Жермен, а също така е спряган за Челси.

Манчестър Юнайтед и Челси се ослушват за Алисон

Още един страж в полезрението на Реал