Бившият нападател Никола Анелка смята, че Мохамед Салах и Садио Мане са достатъчно добри, за да играят за Реал Мадрид, но посъветва дуото да остане в Ливърпул. Атакуващата двойка Салах - Мане е от съществено значение за спечелената титлан от "мърсисайдци" през този сезон, която бе и първа такава от 30 години насам.

Салах отбеляза 19 гола във Висшата лига и осигури девет асистенции, докато Мане има две попадения и асистенции по-малко. Подобна статистика е сигурно, че е предизвикала интереса на Реал Мадрид, но Анелка, която прекара една кампания с екипа на "лос бланкос" през 1999/2000 година, след като направи впечатление във Висшата лига с Арсенал, смята, че Ливърпул е най-доброто място както за Салах, така и за Мане.

"Това е невероятно трио. Обичам ги всички, особено Роберто Фирмино, защото той е ключът към успеха на Мохамед Салах и Садио Мане", заяви Анелка пред "Liverpool Echo".

"Салах и Мане са сред петте най-добри играчи в света в момента. Те имат качеството да играят за Реал Мадрид. Но днес Ливърпул може да се конкурира с Реал Мадрид, така че те няма нужда да напускат. Ливърпул е точното място за тях", каза още французинът.

След като игра за Реал, Анелка се завърна в Англия през 2001 година, като се присъедини към Ливърпул под наем от Пари Сен Жермен. „Червените“ завършиха на второ място през кампанията, в която той прекара на „Анфийлд“, а бившият национал на Франция очаква отборът да бъде претендент за титлата още дълги години под ръководството на Юрген Клоп.

"Юрген Клоп е гений. Обичам работата му. Той привлече играчи от най-висок клас. Те [Ливърпул] ще бъдат конкуренти за титлата в продължение на много години. Клоп върна клуба там, където заслужава да бъде", сподели още Анелка.