Гарет Бейл ще заяви на Реал Мадрид, че очаква да получи заплатите си, дори ако напусне клуба това лято. Уелската суперзвезда изглежда, че се завръща към добрата си форма, след като отбеляза на два пъти при победата на Тотнъм с 4:0 над Бърнли.

През настоящия сезон Бейл играе под наем в тима на „шпорите“. 31-годишният уелсец печели по 600 000 паунда на седмица, като лондончани изплащат половината от тази сума в момента.

Бейл е отворен към идеята да остане в Северен Лондон и през следващия сезон, когато ще е навлязъл в последните 12 месеца от контракта си с Реал. Но крилото не планира да взима решение за бъдещето си преди края на сезона, като има вариант той да се завърне на „Сантиаго Бернабеу“.

Според „Mirror“ Бейл ще откаже да намали заплатата в последната година от договора си с испанския клуб. Това означава, че Реал ще трябва да субсидира отново заплатата му дори, ако се върне под наем в Тотнъм.

Единственият вариант за Реал, за да не изплаща заплатата на уелския национал, е Тотнъм да го откупи, което обаче изглежда трудно на този етап.

Бейл има осем гола и пет асистенции в 22 участия във всички турнири за „шпорите“ през кампанията. Очаква се той а стартира в четвъртък срещу Фулъм във Висшата лига.