Шампионът на Испания и Европа - Реал Мадрид, е определил звездата на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, за свой приоритет номер едно за лятото. „Лос Бланкос“ в идеалния случай биха искали да подпишат с дългосрочен заместник на Карим Бензема, но нито Килиан Мбапе, нито Ерлинг Халанд изглежда ще бъдат налични, така че целият им фокус ще се насочи към Белингам, твърди AS.

Изданието разкрива, че английският национал ще бъде ключовият играч, който да завърши новата халфова линия на „белите“. Белингам вече знае, че е в Мадрид имат сериозни намерения за него и, че те ще изпратят своето предложение още преди края на сезона- На „Сантиаго Бернабеу“ са уверени, че процесът ще бъде кратък и задоволителен за всички страни.

AS обаче допълва, че ще има една пречка пред трансфера на Белингам - Ливърпул. Двата отбора се срещнаха в последния финал на Шампионската лига и ще го направят отново на 1/8-финалите този сезон. Миналото лято „червените“ се надпреварваха с Реал Мадрид за Мбапе, въпреки че нападателят подписа нов договор с Пари Сен Жермен. Сега Ливърпул стои на пътя на „кралете“ да подпише и с Белингам, който е начело в списъка на мениджъра Юрген Клоп.

Решителността на мърсисайдци да вземат Белингам представлява проблем за Реал. Първо, като повечето други клубове от Висшата лига, те имат икономическата мощ да привлекат полузащитника, докато Клоп има и съюзници в Дортмунд, които да наклонят везните в негова полза. Едва ли е изненадващо, че Клоп е толкова почитан на „Сигнал Идуна Парк“, след като помогна на „вестфалци“ да спечелят два пъти Бундеслигата, Купата на Германия, два пъти Суперкупата, както и ги изведе до финала в Шампионската лига, който беше загубен от Байерн. За Белингам ще бъде и допълнителен плюс да играе отново в родната си страна, допълва изданието.