Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема изведе отбора с капитанската лента в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул (3:1) и въпреки че не се разписа, отново беше сред най-добрите за тима на Зинедин Зидан.

Това беше мач номер 108 за французина с екипа на Реал в турнира. По този начин той остави след себе си Роберто Карлос, който има 107 срещи за Реал в ШЛ, а пред него са само Икер Касийяс (150), Раул (130) и Серхио Рамос (128).

Gulliver/Getty Images
44 снимки

Зинедин Зидан пък записа своя мач номер 50 начело на кралския клуб в Шампионската лига. 31 от тях са завършили с победа, а по-добра успеваемост има само Юп Хайнкес - 32 победи от първите си мача като треньор на Реал в ШЛ.

Авторът на две от попаденията във вратата на Ливърпул - Винисиус Жуниор, пък е вторият най-млад играч на Реал Мадрид с гол в директните елиминации на турнира. Бразилецът е на 20 години и 268 дни, а рекордът се държи от легендата Раул, който през 1996 година вкара на Ювентус, когато беше на 18 години и 253 дни.

Снощи се разписа и Марко Асенсио, който за първи път в кариерата си е точен в 4 поредни мача. А Лука Модрич стана най-възрастният футболист от Райън Гигс през 2011 година, който прави асистенции в три поредни мача в Шампионската лига.