Младата звезда на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, ще отхвърли предложението на клуба за нов договор, което ще предизвика огромна битка за неговия подпис. Грандовете от Висшата лига и техните основни съперници от континента следят отблизо развитието на ситуацията с полузащитника и ще бъдат готови да наддават за него, твърдят в един тон британските издания The Star и The Sun.

Въпреки всичко, от Борусия все още иска да задържат 19-годишния Белингам и ще му предложат нов контракт, според който ще получава по 180 000 британски лири на седмица, с което иска да го изкуши да се обвърже с тях в дългосрочен план. В клуба имат планирана среща с Белингам през следващите няколко дни и иска бърз отговор за плановете му.

Но никой в ​​Дортмунд не вярва сериозно, че това ще бъде достатъчни и все повече се примиряват, че ще загубят плеймейкъра през лятото, когото купиха от Бирмингам Сити през юни 2020-а година за 23 милиона евро. От Борусия няма да правят пречки на Белингам, ако той наистина настоява, че иска да си тръгне, стига да им даде отговор, който им да даде време да му намерят заместник.

Ливърпул беше фаворит за подпса на Белингам, след като се писа, че баща му Марк вече е разговарял с мениджъра Юрген Клоп, но сега се смята, че Манчестър Сити е начело в битката за младия халф, който е оценяван на невероятните 150 милиона евро. . По-рано този месец в Англия писаха, че всеки, който иска да вземе Белингам ще трябва да плати 75 процента от общата трансферна сума предварително.

Възможността да се събере отново с бившия си съотборник в Борусия - Ерлинг Халанд, на „Етихад“ може да бъде решаващ фактор за това да избере „гражданите“. Но още по-важно е, че Белингам смята, че работата с мениджъра Хосеп Гуардилоа ще бъде най-добрият начин за по-нататъшното му развитие и той е човекът, който да реализира напълно неговия огромен потенциал.

Испанският шампион Реал Мадрид и съживеният от Ерик тен Хаг Манчестър Юнайтед също не могат да бъдат отписвани. Това важи и за Челси, който е готов да извади колкото е нужно, за да вземе един от най-големите таланти в света.

В Сити обаче са в редовен контакт с представителите на Белингам и са уверени, че ще излязат победители, когато жестоката битка за подписа му започне през лятото.