Психологическата война между тазвечершните полуфиналисти в Шампионската лига Реал Мадрид и Байерн Мюнхен около Роберт Левандовски продължава с пълна сила. Бившият президент на „белия балет” Рамон Калдерон смята, че ако полякът пожелае да напусне германския колос, то няма кой да го спре.

Левандовски признал, че иска в Реал?

Слуховете около 29-годишния голаджия се интензифицираха през последните месеци и много се говори, че желанието на Лева е да облече екипа на европейския клубен шампион. Фактът, че той смени агента си и вече е представляван от Пини Захави, също наля масло в огъня, а самият Захави си позволи някои доста двусмислени коментари относно бъдещето на клиента си.

Байерн охлади мераците на Реал за Левандовски

От Байерн почти през ден твърдят, че до раздяла с водещия си реализатор няма да се стигне. Калдерон обаче има друга гледна точка върху случая. „Няма никакво съмнение, че Реал Мадрид иска да го привлече. Няма отбор, който да не поиска Левандовски”, коментира испанецът пред „Билд”.

„Ако Роберт иска да напусне, Байерн няма никакъв шанс. По мое мнение няма никакъв смисъл да задържаш някого, който не желае същото.”

„Разбира се, шефовете на Байерн искат той да остане. Но съм чувал това толкова много пъти в дните си като президент. Навремето и сър Алекс Фъргюсън повтаряше, че няма шанс Кристиано Роналдо да напусне Манчестър Юнайтед. Същото беше по-рано и с Дейвид Бекъм. В крайна сметка винаги играчът определя собственото си бъдеще”, заяви Калдерон.