Нападателят Алваро Мората трябва на всяка цена да напусне Реал Мадрид, за да увеличи шансовете си да бъде титулярния нападател на испанския национален отбор по време на Мондиал 2018 в Русия. Това смята бившият наставник на футболиста в дубъла на „белия балет” Алберто Торил.

24-годишният футболист вкара 15 шампионатни гола за „кралете” през знаменития минал сезон, от който обаче играчът не успя да се почувства пълноценна част. Мората записа едва 14 двубоя като титуляр и това го кара открито да мисли за трансфер.

Жената на Мората пак го прати в Ман Юнайтед

В последно време все повече и повече се пише за интереса на Манчестър Юнайтед към испанеца, като дори се появиха спекулации, че той е договорил личните си условия при англичаните.

„Това ще бъде лично негово решение. Той има качествата да бъде водеща фигура за Реал Мадрид”, каза Торил, който работи с Мората в Реал Мадрид Кастия между 2011 и 2013 година. „Неговите изяви бяха много силни през този сезон – той постигна много успехи и чудесна ефективност пред гола”, добави треньорът.

Юнайтед не спира преговорите за Мората, перспективата - неясна

„Той ще опита да си намери клуб, където да играе повече, тъй като през следващата година е Световното първенство и ще се нуждае от доста минути, за да стане титулярния нападател на националния отбор. В Реал Мадрид ще е сложно за Мората.”

„Реал Мадрид се грижи много за своите младежи и има една от най-добрите академии в света. В тях винаги сме имали страхотни футболисти и винаги ще има такива, които са готови за първия отбор”, допълни Торил.