Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес заяви, че не е сигурен дали „белите“ ще привлекат Килиан Мбапе още през това лято. Както е известно, 18-годишният нападател е основна трансферна цел на Кралския клуб, но босът на тима сподели, че няма яснота дали ще се стигне до сделка в идните седмици до края на прозореца.

„Мбапе ми харесва, но в Мадрид играят само 11, а групата е от 24 играчи. Има много футболисти, които грабват вниманието ми, но няма как да бъдат привлечени. 99% от имената, които се спрягат по медиите, не са верни“, каза Перес пред esRadio.

Абидал: Мбапе не струва 120 милиона

„Не обичам да лъжа. Дали съм говорил със семейството на Мбапе? Не ме питай неща, на които не мога да отговоря. Дали Зидан е осъществил контакт с Мбапе? Знам, че го следи от години, както Варан. Най-точният човек, който може да каже дали Мбапе има място в Реал при все, че е на 18 години, е треньорът. Нужно е търпение. Дали Мбапе ще премине в Реал това лято? Честно казано не знам. Ако Зидан каже ОК, би трябвало да ми каже и какви ще са изходящите ни трансфери. Няма как да играят всички –  на терена са 11 и толкова. Но Зидан се справя много добре с това“, добави босът.

Монако не се предава без бой за Мбапе

Запитан за бъдещето на Зизу, Перес сподели: „Той ще продължи със сигурност. Първото нещо, което ще направим, след като се върне от ваканция, ще бъде да парафира контракта си. Никой по-добре от него не познава клуба и съблекалнята“.