Отборите на Челси и Нюкасъл следят ситуацията с футболиста на Реал Мадрид Еден Азар, твърди „ESPN.“ От двата клуба са отправили запитване към ръководството на „Лос бланкос“ за възможността да привлекат 30-годишния плеймейкър.

Азар бе закупен от Реал с големи очаквания преди две години, като клубът плати на Челси рекордните 115 милиона евро, плюс допълнителни бонуси. Белгиецът обаче бе преследван от контузии и така и не успя да разкрие пълния си потенциал, като до момента има едва 52 мача и 5 гола за „Белия балет“.

В последните седмици все по-усилено се говори, че собственикът на Челси Роман Абрамович иска да върне Азар на „Стамфорд Бридж“. В същото време пък новите собственици на Нюкасъл са готови да развържат кесията и да вземат доста сериозни футболисти в отбора, а един от тях може да е именно Азар.

Белгиецът има договор за още три години с Реал Мадрид, но не е особено щастлив на „Бернабеу“ и е готов да изслуша евентуални предложения от други клубове. В момента цената му е паднала драстично, като според портала Transfermarkt.com тя е 25 милиона евро. От Реал обаче едва ли ще го пуснат за по-малко от 50 милиона, за да могат да си върнат поне част от вложените в него средства.